Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Viisikymppisten nukketyttöjen uudet vaatteet

Kadotin viime vuoden marraskuussa vihreän fleecekaulahuivini. Olin lyhentänyt sen "tumpuksi" kipsini päälle ja luulin huivin pudonneen bussiin. En silloin kysellyt sen perään koska menetys ei ollut suuri: huivi oli ostettu UFF:n tasarahapäiviltä eurolla.
Huhtikuun loppupuolella kotikatuni alkupäästä nurmikolta löytyi vihreä roska: viisi kuukautta sitten kadottamani huivi! Poimin sen pois maasta, aikeenani ensin viedä se jäteastiaan, mutta muutin mieleni ja vein sen kotiin pesuun. Huivina se ei enää toiminut, koska olin lyhentänyt sen, mutta koska väri oli kauniin vihreä, päätin, että vanhat nukkeni saavat uudet vaatteet.

Molemmat nuket ovat vihtiläisen Dollytexin valmistamia. Alkuperäisistä vaatteista muistan sen, että isommalla nukella oli oranssi silkkimekko ja pienemmällä nukella punasävyinen kukkamekko. Isompi nukke täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja pienempi 49 vuotta, joten olihan tyttöjen jo aika saadakin uudet vaatteet!


Isompi nukkeni on valitettavasti 
kohdannut taipaleellaan niin huonon 
kampaajan kuin hammaslääkärin.
Tein nukelle fleecekankaisen kietaisuhameen 
ja keltavihreän hatun. Harmaa villapaita
hänellä oli jo entuudestaan, siihen tein vain
keltaiset koristeraidat virkkaamalla.

50-vuotislahjakseen nukke sai uudet korvakorut,
tietenkin Ilveskorvikset helmillä ja timanteilla.

Pienempi nukkeni on onnekseen säästynyt 
huonon kampaajan käsittelyltä.
Hän sai vihreän fleecepuseron ja keltaisen hameen.

Huivi löydettäessä huhtikuussa,
viisi kuukautta katoamisensa jälkeen.
Se oli ilmeisesti pudonnut minulta
matkalla bussipysäkiltä kotiin.
Lumihankien sulettua huivi paljastui nurmikolta.



Kommentit

Suositut tekstit