Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Puseron kestotahra piiloon paljeteilla

Kolme vuotta sitten Berliinistä ostamaani harmaaseen "liehukepaitaan" oli tullut kynsilakkatahra. Kun yritin poistaa sitä tahranpoistoaineella muuttui kangas siitä kohtaa vaaleaksi. Läiskä jäi keskelle mahaa ja pisti pahasti silmään. Pusero on lempivaatteitani, paljon käytetty ja jo kulunutkin, mutta en halunnut vielä hylätä sitä. 

Muistin kaapissani lojuvan erään vanhan, myöskin suosikkeihini kuuluneen, valkoisen hihattoman paljettipaidan. Se ei enää ole vuosiin mahtunut päälleni, mutta tuunausmielessä olin säästänyt sen. Päätin piilottaa harmaan paidan tahran "Live, Love, Laugh" -paljettitekstillä. Sommittelin pitkän tovin, jotta sain asetettua tekstin haluamallani tavalla. Paljettipaidan valkoisesta selkäosasta ompelin vielä tuubihuivin, jota voin pitää joko hiuspantana tai kaulassa. 


Nuoli osoittaa tahran.

Paljettipaita on ollut ostettaessa tällainen, en ole leikannut siitä hihoja.



Nuppineulominen oli vaikein osa tätä tuunausta.

Selkäosasta tuli vielä tuubihuivi.


Kommentit

Suositut tekstit