Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Puserosta tehdyn hameen kolmas tuleminen

Olen tuunannut harmaasta trikoopuserosta hameen, jonka ensimmäinen versio oli minimittainen, ilman ompelukonetta totetutettu (juttu täällä). Toinen versio tästä hameesta oli, että kiinnitin sen helmaan mustan pitsin (juttu täällä). Tällaisenaan käytin hametta paljon viime kesänä ja lopulta musta pitsi repesi, joten ratkoin sen irti.

Hameen kolmas tuleminen tapahtui tällä viikolla. Löysin kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta tummansinisen miesten t-paidan, jonka rintamuksessa luki suurin kirjaimin "Union" ja pienemmällä "Jeans company". Tuo pienen kissan kokoisilla kirjaimilla kirjoitettu sana "Union" iski heti tuunaushermooni: sanavalikoimassani se tarkoittaa myös kannattamaani jalkapallojoukkuetta 1FC Union Berliniä (jossa muuten nykyään pelaa Joel Pohjanpalo, tosin valitettavasti hän on tällä hetkellä toipilaana nilkkavamman vuoksi). 

1FC Union Berlinin värit ovat punainen ja valkoinen, mutta vieraspelipaita on tummansininen; voin siis käyttää tätä hametta katsoessani tv:stä Unionin vieraspelejä. Innostuksissani en huomannut ottaa kuvaa sinisestä t-paidasta ennen silppuamista. Mutta, eipä tämäkään ompelutuunaukseni kovin kaksinen ollut: kainaloiden alta t-paita poikki ja ompelukoneella kiinni harmaaseen hameeseen helmaksi. Sanan "Union" ompelin kiinni yrittäen seurata kirjainten muotoja ja sen jälkeen viimeistelin sanan reunat saksilla.










Kommentit

Suositut tekstit