Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Keltaisen kirppishupparin tuunaus

Viime vuoden puolella ostin kirppikseltä eurolla keltaisen, hintalappunsa tekstin mukaan "cropatun" hupparin. Puseron pätkäisy hihoista ja helmasta lienee entisen omistajansa tuunaustyötä, sen verran rouheasti "croppaus" oli tehty. Mutta se ei haitannut minua, ihastuin hupparin auringonkeltaisena hehkuvaan väriin. 

Huppari on kokoa 2XL, joten sen alle mahtuu reilusti toinen pusero. Tuunasin hupparia mustalla paljettikoristeella, joka on peräisin tästä pinkeäksi käyneestä topista. Paljettikuvio on ollut alunperin risti, jonka aikoinaan tuunasin "plus" -merkiksi. Tässä hupparituunauksessani kiinnitin kuitenkin paljetit "rastiksi" siitä syystä, että minulla on kaulakoru, joka sopii täydellisesti tähän asuun. Musta, nahkainen rastikoru on vanha kirppislöytö hintaan 1,50 euroa Uffilta. Ostaessani korun en tiennyt sen olevan kotimaista designia, se selvisi minulle vasta myöhemmin, mutta valitettavasti olen unohtanut valmistajan nimen. 

Keltaisen hupparin alla käytettäväksi minulta löytyi vaatekaapistani vanha pitsipusero, joka on ollut alunperin pitkähihainen, mutta tein siitä hihattoman laimentaakseni puseron tanttamaisuutta. Huppari toki menee myös sellaisenaan, ilman alta pilkottavaa puseroakin, mutta pidän kerrospukeutumisesta. 





Rastikoru oli alunperin mustassa vaijerissa.

Hupparin kanssa koru vaatii ketjun näkyäkseen.



Kommentit

Suositut tekstit