Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kahdesta t-paidasta oloasu

Minulla oli kirppiksen "saa ottaa" -laatikosta löydetyt viininpunainen t-paita ja harmaa printtipaita odottamassa tuunausinspiraatiota. Molemmat puserot olivat minulle sellaisenaan sopimattomia: viininpunaisessa oli kaula-aukko pahasti lörpsähtänyt ja harmaa pusero oli XL-kokomerkinnästään huolimatta tiukka. Lisäksi sen printtikuva oli tönkkö, joten vaate ei olisi ollut miellyttävä yllä edes aluspaitana. 

Käytän lähes aina kotona ollessani trikoohametta ja olen tehnyt monta kotihametta vanhoista t-paidoista "yhden sauman taktiikalla"; tällaisia ovat muun muassa musta hame,  sinimusta hame , raitahame  ja Union-hame. 

Viininpunainen t-paita alkoi silmissäni näyttää sopivalta hameeksi ja sellainen siitä tulikin. Leikkasin harmaan printtipaidan helmasta pätkän ja ompelin sen vyötäröksi hameeseen - tai niin ensin kaavailin. Ennen kuminauhan pujottamista hameeseen sovitin sitä myös niin päin, että harmaa trikoo-osa oli helmassa; se näytti hauskalta ja päätinkin pujottaa vyötärökuminauhan viininpunaiseen osaan. Viininpunaisen paidan hihoista ja selkäosasta yli jääneestä kankaasta sain tarpeeksi materiaalia, jotta pystyin suurentamaan harmaan printtipaidan väljemmäksi. 


T-paita löpsähtäneellä kaula-aukolla.

Oudohkolla, tönköllä printillä varustettu t-paita.

Harmaa osa tulikin hameen helmaan.

T-paidasta tuli sekä "oversize" että "cropped".


Kommentit

Suositut tekstit