Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Pellavainen t-paita toimiva slipoverina

Ostin hiljattain kirppikseltä eurolla mustan, v-aukkoisen t-paidan. En katsonut puseron materiaalia sitä ostaessani, enkä huonolle tavalleni uskollisena vaivautunut sovittamaan vaatetta kirpputorilla. No, ei paita liian pieni minulle ollut; päinvastoin, se oli hyvinkin väljä.

Pesin t-paidan ja vasta silloin tulin katsoneeksi tuotelappua: pusero ei ollutkaan puuvillaa, vaan 100 prosenttista pellavaa. Tähän olin enemmän kuin tyytyväinen ja ryhdyin sovittelemaan. Puseron v-aukko oli sen verran avonainen, että se vaati alle puettavaksi joko topin tai t-paidan. Tulin kokeilleeksi alle puolipitkähihaista neuletta - ja sehän toimi. Pellavainen "t-paita" oli juuri passeli slipoverina. 

Yhdistin neuleen ja "slipoverin" kanssa vanhan Aarikan kirppislöytöni: musta-beigen ristiriipuksen, joka lienee peräisin 80-90 -lukujen taitteesta. Korun olen ostanut Uffilta parilla eurolla. Käytän harvemmin ristiriipuksia, mutta tämä sopi asun väreihin kuin nenä päähän.








Kommentit

Suositut tekstit