Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Aurinkoriipus ja perhoset

Yksi suosikkikoruistani on pronssinen aurinkoriipus jonka on valmistanut kuopiolainen Saurum. Korun olen ostanut kirpputorilta joskus markka-aikaan, hintaa en enää muista, lienee ollut pari markkaa. Koru oli ostaessani "joo ihan kiva, ostan kun halvalla saan" -ostos joka osoittautui monikäyttöiseksi arkikoruksi. Riipuksesta on helppo tehdä variaatioita nahkanauhaa ja ketjua vaihtamalla, tosin alkuperäisen ketjun olen harmikseni hukannut (lue: tehnyt siitä jonkun epäonnistuneen tuunauksen joka on päätynyt kirpputorille).

Viime kesänä löysin niin ikään kirpputorilta Lumoavan valmistamat hopeiset perhoskorvakorut ja riipuksen. Hinta oli naurettavat kymmenen euroa! Korut olivat alkuperäisessä rasiassaan, joten myyjän on täytynyt olla tietoinen ettei kyseessä ole mitkään rihkamakorut. No, jokainen hinnoittelee miten haluaa.

Perhoskorut ovat kuitenkin lojuneet "tyttömäisyytensä" vuoksi minulla käyttämättöminä. Alkuviikosta kokeilin yhdistää ne pronssiauringon kanssa. Perhosriipus jumittui kiinni nahkanauhaan jossa pronssiaurinko riippui, mutta olinkin tyytyväinen - lopputulos näyttää siltä että perhonen lentää auringon yllä.


Kuva aurinkoriipuksesta on myös joskus toiminut "Hyvää huomenta" -toivotuksena jonka olen lähettänyt ystävälleni. Siinä versiossa riipus on paksussa mustassa nyörissä yhdistettynä Aarikan luonnonvalkoisiin irtohelmiin (kirppariostos nekin) sekä Kalevala Korun My Saaga korentoheloihin.



Kommentit

Suositut tekstit