Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Hämäläisen pyllytin

En koskaan ole aallon harjalla muodissa, joten tämänkin viime talven käsityöhitin pyllyttimen sain aikaiseksi vasta nyt. Perustelen toki asiaa sillä, että olen hämäläinen, joka syttyy uutuuksista vasta niiden vanhettua jo hyvän tovin. Joten nimesinpä tämän käsityötekeleeni "Hämäläisen pyllyttimeksi".

Sain viime kevättalvella tuttavaltani ison pussillisen pieniä jämälankakeriä, joista en oikein tiennyt mitä neuloa. Kerin lankanyttyrät kahdeksi isoksi keräksi ja ajattelin tehdä räsymattosäärystimet. Langat olivat kuitenkin keskenään hyvin eri paksuisia, ja aloin pelätä, kuinka ne käyttäytyisivät pesussa: kutistuisiko tai huopuisiko joku lanka tehden näin säärystimistä sellaiset, ettei niitä saa vedettyä jalkaan enää. 

Jämälankakerät jäivät kuukausiksi lojumaan, kunnes näin syksyn tullen innostuin kokeilemaan, josko keristä riittäisi pyllyttimeen. Loin 100 silmukkaa kaksinkertaisella langalla pyöröpuikoille numero 5,5. Neuloin aina oikein neulosta niin kauan kuin lankaa riitti. Pyllyttimen helmaan tein vielä kaksinkertaisella Seiskaveikalla muutaman kerroksen helmineuletta, jotta pyllytin ei rullaudu. Kiristimeksi vyötärölle neuloin valkoisella langalla vyön, jonka vain pujottelin paikoilleen. Lankaa tähän pyllyttimeen meni noin 250 grammaa. 


Nurjalla puolella on hurja määrä solmuja,
mutta niitähän ei kukaan sieltä näe.



Kommentit

Suositut tekstit