Siirry pääsisältöön

Videot

1960-luvun nukketaloni muuttomyynti

Muuttomme vuoksi oli myytävä paljon tavaraa pois, osa sellaisiakin, jotka minulla oli ollut jo lapsuudesta asti. Muuttopäätöstä tehtäessä tämä asia oli tiedossani ja olin sen hyväksynyt; yllättäen tavaroista luopuminen olikin helppoa - ja itse asiassa huojentavaa. Miksi olin säilytellyt jotakin esinettä vuosia, jopa vuosikymmeniä, vaikka en edes käyttänyt sitä? Iloitsen, että vanhat "aarteeni" löysivät netin kautta uusia koteja, enkä joutunut viemään niitä kaatopaikalle, vaikka ne kuntonsa puolesta olisivatkin jo sinne jonkun mielestä kuuluneet. Esimerkiksi vanha, vuonna 1968 joululahjaksi saamani nukketalo, joka oli niin peruskorjauksen tarpeessa, että kukaan lapsi sillä ei varmaan olisi suostunut sellaisenaan leikkimään. Tein nukketalosta myynti-ilmoituksen, johon kirjoitin sen tarinan:  "Vuonna 1968 hartiapankkivoimin valmistunut nukkekoti kaipaa vuosikymmenien autiona olon jälkeen uutta omistajaa. Kaksikerroksisen talon rakennusmateriaali on vahvaa, huonekaluissa käy

Muutto 70 neliön rivarista 36 neliön kerrostaloasuntoon vaati tavaroiden karsimista

Tammikuussa päätimme muuttaa pois 70 neliöisestä rivitalokolmiostamme, sillä löysimme kerrostaloasunnon alueelta, jonne olimme haluneet jo jonkin aikaa. Muuttoon sisältyi vain yksi "pienehkö" miinus: asunto olisi kooltaan vain 36 neliötä. Pohdittuamme asiaa totesimme, että uudessa asunnossa on niin paljon plussaa, että muutto kannattaa; on vain downshiftattava tavaramäärää. 


Vanhassa asunnossamme oli kolmen kuukauden irtisanomisaika ja jouduimme väkisin olemaan "kahden asunnon loukossa" lähes kaksi kuukautta. Se aika tuli tarpeeseen: aloitimme tavaroiden pois myymisen jo tammikuussa, mutta vaikka saimme tehtyä kauppoja lähes päivittäin, jäi paljon vielä tungettavaksi uuteen asuntoon.

Tavaraa karsittiin rankalla kädellä: uuteen asuntoon vietiin vanhan asunnon huonekaluista vain kaksi ruokapöydän tuolia, kaksi kuppituolia jotka toimivat sekä sisällä että lasitetulla parvekkeella, keinutuoli, pieni lipasto, kirjahylly ja kaapisto, jonka päällä tv on. Lisäksi löysimme "lahjoitetaan" -palstalta pienen ruokapöydän ja 140 cm leveän sängyn.

Nettiin myyntiin päätyi muun muassa iso ruokapöytä, kaksi kahdenistuttavaa rahia, pikkupöytä, työpöytä, pyöreä pöytä, Ikean sohvasänky, 160 cm parisänky, klaffilipasto, toinen klaffilipasto peilillä, vanha keittiöjakkara, kahden istuttava puutarhasohva, kaksi puutarhatuolia, valaisimia, vanha karttapallo, kirjoja ja erinäistä sekalaista tavaraa. 














Tavaroiden myynti ei todellakaan ollut rahasampo eikä ruusuilla tanssimista - säätämistä aikataulujen ja tavaran peruutusten kanssa, mutta kaikkinensa se kannatti. Yli jääneet kirjat sain vietyä erään kirjaston kierrätyskärryyn ja kirppiksillä liikkumatonta tavaraa (juomalaseja, kuppeja, yms) keksimme kierrättää uudessa talossamme. Jätimme useampaan otteeseen tavaroita pienessä pahvilaatikossa rappukäytävään alaoven lähelle "Saa ottaa" -tekstin kera. Tavarat katosivat alta aikayksikön (tietenkin "kerrostalokyttääjänä" kävin kurkistelemassa ovatko tavarat kelvanneet).

Uusi pieni asunto on vielä sekaisin ja ylitäysi, tavaraa riittää karsittavaksi yhä, mutta jäljelle jäänyt on lähinnä kirpputoritavaraa. Odotan jo innolla ensimmäistä kirppismyyntipäivää ihkaoikealla torilla, jonne pääsee levittämään tavarat myyntipöydälle ja tapaamaan ihmisiä myynnin merkeissä kasvotusten. Tavataan Tammelantorilla!

Kommentit

Suositut tekstit