Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

"Lahjoitetaan" katulöytö Berliinistä: värikäs helmirannekoru

Olen aiemmin kirjoittanut berliiniläisten tavasta jättää itselle tarpeettomat tavarat kadulle "Lahjoitetaan" tekstin kera. Kadulta voi löytää aivan mitä tahansa, niin astioita, huonekaluja, kirjoja ja jopa koruja. Useissa vuosien aikana lomamme ajaksi Berliinistä vuokraamissamme asunnoissa sisustus onkin selkeästi koostunut näistä katulahjoituslöydöistä. Toiset osaavat tehdä tuon kierrätystavaroilla sisustamisen ja tavaroiden tuunaamisen todella tyylillä, mutta on valitettavasti osunut kohdalle myöskin "Otin tämän mööpelin kadulta kun ei se kelvannut edes roskakuskille" -sisustuksia. No, kukin tavallaan, itselle noissa lyhyissä vuokra-asunnoissa tärkeintä on asunnon sijainti, toimiva suihku, wc ja jonkinlainen keittiö.

Mutta palatakseni otsikkoon: tänä kesänä löysin kauniin rannekorun "Lahjoitetaan" -pahvilaatikosta kadulta. Koru koostuu erivärisistä lasihelmistä ja simpukoista. Luulin sitä aluksi kaulakoruksi - ehkä se onkin - mutta omaan kaulaani se oli aivan liian lyhyt. Sen sijaan kaksinkerroiin ranteeseen se oli juuri sopivan mittainen. Kotona Suomessa tuunasin vielä koruun sopivan riipuksen nahkanauhassa olevasta rauhanmerkkisydämestä lisäämällä siihen muutaman helmen.

Korujen kustannukset: rannekoru nolla euroa, rauhanmerkkisydänriipus Suomesta kirpputorilta hintaan 20 senttiä + siihen ruskea nahkanauha euron.




Kommentit

Suositut tekstit