Siirry pääsisältöön

Videot

1960-luvun nukketaloni muuttomyynti

Muuttomme vuoksi oli myytävä paljon tavaraa pois, osa sellaisiakin, jotka minulla oli ollut jo lapsuudesta asti. Muuttopäätöstä tehtäessä tämä asia oli tiedossani ja olin sen hyväksynyt; yllättäen tavaroista luopuminen olikin helppoa - ja itse asiassa huojentavaa. Miksi olin säilytellyt jotakin esinettä vuosia, jopa vuosikymmeniä, vaikka en edes käyttänyt sitä? Iloitsen, että vanhat "aarteeni" löysivät netin kautta uusia koteja, enkä joutunut viemään niitä kaatopaikalle, vaikka ne kuntonsa puolesta olisivatkin jo sinne jonkun mielestä kuuluneet. Esimerkiksi vanha, vuonna 1968 joululahjaksi saamani nukketalo, joka oli niin peruskorjauksen tarpeessa, että kukaan lapsi sillä ei varmaan olisi suostunut sellaisenaan leikkimään. Tein nukketalosta myynti-ilmoituksen, johon kirjoitin sen tarinan:  "Vuonna 1968 hartiapankkivoimin valmistunut nukkekoti kaipaa vuosikymmenien autiona olon jälkeen uutta omistajaa. Kaksikerroksisen talon rakennusmateriaali on vahvaa, huonekaluissa käy

Junanilkkavillasukat aikuiselle

Halusin kutoa aikuisen kokoa 40-41 olevat "junasukat". Koska en tarvitse tällä hetkellä lisää pitkävartisia villasukkia, päätin kokeilla kuinka "junasukkamalli" toimisi nilkkasukkina. Ja toimihan se! Käytin kutomiseen Seitsemän Veljestä lankaa, silmukkamäärä 40. Tein ensin kymmenen kerrosta suoraa neuletta, sen jälkeen kantapää. Kantapääkavennusten jälkeen kudoin kuusi kappaletta "junaraitoja". Sukista tuli mukavan tossumaiset, ja ne rullaantuvat näppärästi kerälle, jolloin saan ne laukkuun mukaan. Pidän nimittäin kylään mennessäni mukanani villasukkia, jotka sujautan jalkaani kenkien riisumisen jälkeen. Näistä junanilkkavillasukista tuli myös siis oivalliset kyläilysukat.






Kommentit

  1. Kivan näköiset sukat,itsekin voisin tehdäkin tälläiset matalavartiset sukat....villasukkia kun ei koskaan ole liikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää tähtitaivaan alla :) Todellakaan villasukkia ei ole koskaan liikaa! Talvella nilkkavillasukat (hmm, ja tietysti Suomen Juhannuksena) ovat ihanat nukkuessa. Nilkkasukka kannattaa muuten kutoa napakaksi, aavistuksen verran kireämmäksi kuin pitkät villasukat, niin pysyvät paremmin jalassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit