Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kalevala Korujen tuunausta kierrätetyillä Aarikan helmillä

Olen keräillyt Kalevala Korun jo lopetetusta My Saaga -sarjasta horoskooppimerkkiini sopivat helat: kauris, käärme ja karhu. Kauris länsimaisen, käärme kiinalaisen ja karhu suomalaisen eläinhoroskoopin mukaan. Koruissa minulla on niihin sopiva Kalevala Korun musta nahkanauha, joka mahdollistaa käytön joko kaulassa tai kaksinkerroin ranteessa. Jostain syystä vierastan tuota nahkanauhaa ja koru on jäänyt vähälle käytölle. Vaihdoin helat beigeen nahkanauhaan ja pujottelin väleihin kierrätettyjä vaaleanruskeita Aarikan helmiä. Tällä tavoin helat tulevat mielestäni paremmin esille ja sain koruun myös pituutta.

Koska helmiä oli paljon ja beigeä nahkanauhaakin riitti, niin askartelin kaulanauhan myös Kalevala Korun Hattulan lintu -riipukselle. Tässä käytin puretusta Aarikan kaulakorusta tulleita prikkoja ja pienempiä puuhelmiä.

Askartelin vielä helmistä ja nahkanauhasta säädettävän rannekorun, joka käy yhteen molempien kaulakorujen kanssa.


Tuunausmateriaaliksi päätyi Aarikan kaulakoru 
josta oli kuminauha venähtänyt pilalle.

KK:n My Saaga -sarjan Kalevankarhu, 
horoskooppi Kauris ja Vaskikäärme -helat.

KK:n Hattulan lintu -riipus.



Kommentit

Suositut tekstit