Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Elis Kaupin hopeinen kissariipus vuodelta 1966

2000-luvun alussa olimme lomamatkalla Ranskassa Avignonissa ja yövyimme leirintäalueella pakettiautossamme. Oli hyvin kuuma kesä, joten nukuimme auton ovet hieman rakosellaan. Eräänä aamuna auton lattialla oli pieniä kuratassujälkiä, joiden jättäjä paljastui nopeasti: olimme saaneet leirintäalueystäväksi hyvin kesyn pienikokoisen kissan! Kissa tuli aamuisin seuraamaan puuhasteluamme pää kallellaan ihmetellen. Annoimme sille nimeksi Asterix - Ranskassa kun kerran oltiin. Nimivalintaan oli osallisena myös se, että lähellämme leiriytyneillä ranskalaisilla oli pieni koira nimeltä Idefix - ja koiran isäntä oli olemukseltaan kuin Obelix!

Vuosia tuon reissun jälkeen löysin Tammelantorilta kirppikseltä kissariipuksen. Koru oli hyvin tummunut, luulin sen materiaalia tinaksi. Kissan silmä oli tiikerinsilmäkivi, ja sen väreistä minulle tuli heti mieleen pieni ranskalainen Asterix-kissa. Kotona korua puhdistaessani totesin sen olevankin hopeaa, siitä löytyi pitkä rivi leimoja. Luuppitarkastelu ja googlaaminen paljastivat korun olevan Elis Kaupin suunnittelema, ja korun valmistusvuosi oli 1966! Myöhemmin, korun ollessa kaulassani eräs tuntemani antiikkikauppias olisi halunnut ostaa sen, mutta enhän minä nyt Asterix-riipustani pois myynyt!


Käytän riipusta Kalevala Korun nahkanauhassa.

Silmänä oleva tiikerinsilmäkivi pyörii korussa.


Kommentit

Suositut tekstit