Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Villapaita koiralle

Halusin kutoa koiraystävälleni Teukalle villapaidan. Koska en ole milloinkaan tehnyt sellaista, aloitin paidan suunnittelun googlettamalla ja katselemalla kuvia erilaisista koirista villapaidat yllään. Sopivan tuntuista ohjetta ei osunut netistä silmään ja totesin, että neule on viistainta tehdä silloin kun pääsen työn edetessä sovittamaan sitä koiran ylle.

Tilaisuus kutomiseen koitti kun Teukka tuli isäntänsä kanssa vierailulle meille. Aloitin villapaidan neulomisen pyöröpuikoilla kauluksesta: loin vaaleanruskealla 7 Veljestä langalla 50 silmukkaa, joilla kudoin joustinneuletta. Tein melko pitkän kaulusresorin, jotta paita pysyisi napakasti päällä. Resorin jälkeen vaihdoin "ainaoikein" neuleeseen ja lisäsin joka viidennellä silmukalla yhden silmukan. Neuloin noin 5 cm, jonka jälkeen taas lisäsin joka viidennellä silmukalla yhden silmukan. Sovitin villapaitaa koiralle (sovitusta varten jouduin tietenkin päättelemään neuleen väliaikaisesti). Sovituksen jälkeen neuloin etujalkojen aukkoihin saakka ja jälleen uusi sovitus. Teukka suhtautui sovittelupuuhaan oikein mallikkaasti ja yhteistyöhaluisesti. 

En ehtinyt saada villapaitaa täysin valmiiksi Teukan vierailun aikana. Neuloin puseron viininpunaisella 7 Veljestä langalla loppuun vain ottamieni mittojen mukaan ja toivoin, että paita istuu. Alkuviikolla sain toimitettua villapaidan perille ja Teukan isännältä tulleen kuvan ja viestin mukaan paita on sopiva. Villapaidan neulominen koiralle oli oikein mukavaa! 

Teukka villapaita yllään.
Kuvan on ottanut Teukan isäntä.













Kommentit

Suositut tekstit