Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

DIY-korvakorut teipistä ja muoviroskasta

Hups! Huomasin, etten ole postannut blogiin mitään yli kahteen kuukauteen. Tauko on ollut tahaton - olen kyllä askarrellut ja tehnyt käsitöitä, mutta niiden kuvaaminen ja niistä kirjoittaminen on vain jäänyt. Totuus on toki se, että tuotokseni ovat olleet hyvin samanlaisia kuin aiemmat käsityöni; ehkäpä siksi olen alitajuisesti dissannut niitä ja postaaminen on jäänyt.

Mutta, tyylilleni uskollisena, nyt tulee korvispostaus: DIY -korvakorut ja aiheena mikäpä muukaan kuin suuresti fanittamani jalkapallojoukkue 1FC Union Berlin! 

Loppukesällä, tarkemmin sanottuna elokuun 19. päivä, 1FC Union Berlin pelasi Helsingin olympiastadionilla Kuopion Palloseuraa vastaan. Matkustimme mieheni kanssa Helsinkiin bussilla peliä katsomaan, ystäviämme Berliinistä tuli omilla autoillaan ja tapasimme Kampin linja-autoasemalla. Vietimme yhdessä hauskaa aikaa ennen peliä ja pelissä vielä hauskempaa aikaa - itse asiassa niin hauskaa, että matkustimme seuraavalla viikolla omalla autollamme Berliiniin ja tapasimme uudelleen Berliinin olympiastadionilla 26. elokuuta 1FC Union Berlin vs KuPS -ottelussa. Berliinin reissullamme tuli sitten muutama muukin Unionin peli nähtyä, mutta ne menevät jo pahasti ohi blogipostauksen varsinaisesta aiheesta.

Yksi ystävistämme lahjoitti miehelleni ison teippirullan 1FC Union teippiä, ja sekös minua innoitti heti kotona askartelemaan korvakorut. Leikkasin teipistä Unionin logosta "jalkapalloilevan karhun" kuvan ja liimasin sen muovinpalalle, jonka olin leikannut tyhjentyneestä kolmen litran saippuakanisterista. Leikkasin muovin pyöreäksi tarran muotojen mukaan ja tein ylä- ja alareunaan nahkareijittäjällä pienet reiät. Sen jälkeen korviskoukku ja painoksi metallinen koristepallo jotta korvakoru ei heilu liikaa. Valmista!



 


Kommentit

Suositut tekstit