Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

"Mikki näkee kahtena" -riipus

Ostin viime vuoden puolella kirppikseltä viidellä eurolla ison pussillisen värikkäitä puuhelmiä. Epäilen niiden olevan kakkoslaatuisia Aarikan helmiä, sillä moni helmi oli samanlainen kuin minulla olevissa Aarikan koruissa. Varmaksi en pysty sanomaan, sillä pussissa oli vain tieto "puuhelmiä". Joka tapauksessa tämä ostos on inspiroinut minut jo muutamaan pieneen koruaskarteluun, ja tässä niistä yksi, riipus nimeltään "Mikki näkee kahtena".

Korussa oleva muovinen Mikki on ollut kännykkäriipus ja se palveli jo aiemmin korvakoruparissa nimeltä "Mikki Hiiri Pariisissa". Korvisten Eiffeltorni oli huonolaatuinen ja siitä varisi jatkuvasti sinistä väriä, joten kyllästyin korviksiin ja Mikki pääsi uuteen tuunaukseen. Riipuksen Minni Hiiret olen ostanut korvakoruina kirppikseltä, mutta ne olivat niin painavat, etten kyennyt pitämään niitä korvissani. Epäilen, että Minnit ovat itse tehdyt korvikset, sillä ne eivät ole keskenään peilikuvat kuten korvisten kuuluisi olla. Minnit muistuttavat erehdyttävästi Thomas Sabon koruja, mutta epäilen aitoutta, sillä kukapa tuunaisi aidoista Thomas Saboista korviksia ja myisi sitten niitä pois kirppiksellä parilla eurolla. 

Riipusta varten kiinnitin Minni Hiiriin suuret lenkit, jotka ovat jääneet minulle kierrätetyistä Aarikan koruista. Korun musta paksu nailonnyöri puolestaan on kierrätetty vanhasta Gollan kännykkäpussista; niissä olleet nyörit ovat aivan erinomaisia kaulakorunyörejä!




Kommentit

Suositut tekstit