Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Neulepaidan suurentaminen kiiloilla

Ystäväni pyysi minua suurentamaan kirpparilta ostamaansa neuletta saatesanoin: "Ei haittaa, jos menee pieleen." En ole koskaan isontanut neuletta, ja koska minua olisi haitannut homman pieleen meneminen, niin suunnittelin operaatiota jokusen viikon. 

Selviö oli, että tekisin leventämisen kiiloilla sivusaumoihin, mutta puseron erikoinen malli asetti haastetta, sillä paidan etukappale oli kapeampi kuin takakappale. En ole koskaan nähnyt kyseisen kaltaista puseromallia ja olisikin mielenkiintoista tietää miksi se oli sellainen.

Ratkoin auki neuleen sivusaumat ja neuloin kiilat kaksinkertaisella langalla (musta ja harmaa). Aloitin kolmella silmukalla ja sisäsin jokaisella kerroksella silmukan vain toiseen reunaan, jotta sain kappaleesta haluamani mallisen. Tein kiiloista toistensa peilikuvat. Kiilan helmaan neuloin joustinneuletta. Ompelin kiilat kiinni kiinni neuleeseen siten, että levennyksiä sisältävä reuna tuli kiinni puseron etukappaleeseen. Neule väljistyi tällä keinolla A-linjaiseksi.








Kommentit

Suositut tekstit