Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

1970-luvun safaritakki "lahjoitetaan" -löytönä

Viime syksynä löysin kirppikseltä "Saa ottaa" -laatikosta beigen miesten safarimallisen kesätakin, joka lienee peräisin 70-luvulta. Takki on kokoa 58, en tiedä mitä se vastaisi naisten kokotaulukossa, mutta ainakin itselleni takki on passeli (käytän yleensä kokoa 44). Takissa on vyönlenkit, mutta vyötä siinä ei enää ollut ja en sitä kyllä käyttäisikään. Takki on hauska, koska siitä saa käärittyä hihat ylös ja kiinni tampeilla. 

Takin kaveriksi minulla valikoitui Kiplingin sininen laukku, joka on todellinen tilaihme: sen moniin lokeroihin sujahtaa tavara jos toinenkin. Laukku on muutaman vuoden takainen kirppislöytö hintaan 10 euroa.  







Kommentit

  1. Iltaa, Nuutti! Safarityylisen pukeutumisen vankkumattomana kannattajana voin vain todeta, että löytösi on tyylikäs. Olkapoletit, napilliset ja läpälliset rinta- ja helmataskut, sekä tampit, joilla hihat voi kääriä ylös. Tykkään. Lierihattu a la Indiana Jones/hellekypärä sopisi tuon takin kanssa mainiosti yhteen. Mukavaa illan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oikein hyvä idea tuo lierihattu (olen käyttänyt tuon takin kanssa baskeria). Minulla on beige huopahattu, jota en ole käyttänyt kertaakaan, täytyypä mallata kuinka se istuu tuon takin kanssa! Mukavaa marraskuun jatkoa ja joulun odotusta sinulle!

      Poista
  2. Iltaa, Nuutti! Olepa hyvä. Asiasta ensimmäiseen: Vanhimmalla isosiskollani oli 70-luvun puolivälissä vihreää värisävyä oleva safarityylinen jakku, jossa oli napilliset ja läpälliset rinta- ja
    helmataskut, sekä olkapoletit. Napit oli tehty jostain metallista ja
    niissä oli kohollaan olevat tähtikuviot. Rintataskujen yläpuolella oli
    panospaikat. Jakkuun kuului myös vyö.

    Asiasta toiseen: Miehen vaistoni sanoo, että beigen värinen huopahattu istuu tuon takin kanssa mainiosti. Nyt lähden toisille sivuille. Sitä ennen toivotan mukavaa marraskuun jatkoa ja joulun odotusta Sinulle myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaistosi oli oikeassa; kaivoin beigen huopahatun esiin ja sehän sopi takin kanssa yhteen kuin nenä päähän! Kiitos sinulle vinkistä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit