Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Kynsilakalla tuunatut korvakorut ja peltirasia (keväältä 2017)

Tuunasin hopeanväriset kuutiokorvakorut värikkäämmiksi kynsilakalla. Koska halusin korut käyttöön Ilveksen jääkiekkopeliin niin käytin keltaista ja vihreää kynsilakkaa ja loppusilauksena kirkasta lakkaa joka sisälsi hopeahileitä. Metallin tuunaaminen kynsilakalla vaati pitkän kuivumisajan: annoin korvakorujen kuivua jokaisen lakkauskerroksen jälkeen vuorokauden. Kaiken kaikkiaan lakkasin värilakoilla kolme kerrosta ja viimeinen silaus hilelakalla oli neljäs kerros. Eli jos viikonloppubileisiin haluaa tuunata korut kynsilakalla niin suosittelen aloittamaan puuhan jo maanantaina.

Korvakoruille tuunasin myös korurasian. Minulla oli jostain messuilta saatu peltinen mainosrasia jossa oli ollut pastilleja. Hankasin mainoksen rasiasta pois kynsilakanpoistoaineella (huom. rasiakohtaista on se, onnistuuko poistaminen, joistain rasioista painatus ei hievahdakaan asetonilla). Tässä tuunaamassani rasiassa poistaminen onnistui lähes täydellisesti, mutta halusin kuitenkin rasiasta juuri näihin korvakoruihin sointuvan rasian, joten maalasin keltaisella ja vihreällä kynsilakalla raitoja rasian kanteen ja viimeisenä vielä hilelakkakerros.

Tuunaukset keväältä 2017.

Kustannukset: korvakorut kirpputorilta 2 euroa.





Kommentit

Suositut tekstit