Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kynsilakalla tuunatut korvakorut ja peltirasia (keväältä 2017)

Tuunasin hopeanväriset kuutiokorvakorut värikkäämmiksi kynsilakalla. Koska halusin korut käyttöön Ilveksen jääkiekkopeliin niin käytin keltaista ja vihreää kynsilakkaa ja loppusilauksena kirkasta lakkaa joka sisälsi hopeahileitä. Metallin tuunaaminen kynsilakalla vaati pitkän kuivumisajan: annoin korvakorujen kuivua jokaisen lakkauskerroksen jälkeen vuorokauden. Kaiken kaikkiaan lakkasin värilakoilla kolme kerrosta ja viimeinen silaus hilelakalla oli neljäs kerros. Eli jos viikonloppubileisiin haluaa tuunata korut kynsilakalla niin suosittelen aloittamaan puuhan jo maanantaina.

Korvakoruille tuunasin myös korurasian. Minulla oli jostain messuilta saatu peltinen mainosrasia jossa oli ollut pastilleja. Hankasin mainoksen rasiasta pois kynsilakanpoistoaineella (huom. rasiakohtaista on se, onnistuuko poistaminen, joistain rasioista painatus ei hievahdakaan asetonilla). Tässä tuunaamassani rasiassa poistaminen onnistui lähes täydellisesti, mutta halusin kuitenkin rasiasta juuri näihin korvakoruihin sointuvan rasian, joten maalasin keltaisella ja vihreällä kynsilakalla raitoja rasian kanteen ja viimeisenä vielä hilelakkakerros.

Tuunaukset keväältä 2017.

Kustannukset: korvakorut kirpputorilta 2 euroa.

Kommentit

Suositut tekstit