Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Faith-Hope-Love (vuodelta 2015)

Jokunen vuosi sitten tein kirpputorilta melko yllättävän korulöydön: hopeisen Elfa Attlingin "Hope"-riipuksen. Koru oli ostohetkellä nyhjäätyneessä nahkanauhassa ja hinta oli 1,50 euroa!

Vaikken olekaan uskonnollinen niin olen silti viehättynyt Usko-Toivo-Rakkaus -aiheisista koruista. Kenties ihastukseni juontaa lapsuuteeni kun näin kesälomamatkallamme Porin Reposaaressa merimiesten risti-sydän-ankkuri -kaiverruksia kallioilla.

"Hope" -riipus vaati luonnollisestikin sekä ketjua että korvakoruja. Esittelen kaksi versiota, molemmat ideoitu ja tuunattu vuonna 2015.

Kuvassa riipus Kalevala Korusta lainatussa oliiviketjussa.
Korvakorut tuunattu hopeisista risti- ja sydänriipuksista.

Tässä riipus hopeisessa moninkertaisessa siimapannassa.
Korvakorut on tuunattu Aarikan vaijeripantasydänkorviksista
 kiinnittämällä niihin pienet hopeiset riipukset.


Kommentit

Suositut tekstit