Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Aurinkoriipus ja perhoset

Yksi suosikkikoruistani on pronssinen aurinkoriipus jonka on valmistanut kuopiolainen Saurum. Korun olen ostanut kirpputorilta joskus markka-aikaan, hintaa en enää muista, lienee ollut pari markkaa. Koru oli ostaessani "joo ihan kiva, ostan kun halvalla saan" -ostos joka osoittautui monikäyttöiseksi arkikoruksi. Riipuksesta on helppo tehdä variaatioita nahkanauhaa ja ketjua vaihtamalla, tosin alkuperäisen ketjun olen harmikseni hukannut (lue: tehnyt siitä jonkun epäonnistuneen tuunauksen joka on päätynyt kirpputorille).

Viime kesänä löysin niin ikään kirpputorilta Lumoavan valmistamat hopeiset perhoskorvakorut ja riipuksen. Hinta oli naurettavat kymmenen euroa! Korut olivat alkuperäisessä rasiassaan, joten myyjän on täytynyt olla tietoinen ettei kyseessä ole mitkään rihkamakorut. No, jokainen hinnoittelee miten haluaa.

Perhoskorut ovat kuitenkin lojuneet "tyttömäisyytensä" vuoksi minulla käyttämättöminä. Alkuviikosta kokeilin yhdistää ne pronssiauringon kanssa. Perhosriipus jumittui kiinni nahkanauhaan jossa pronssiaurinko riippui, mutta olinkin tyytyväinen - lopputulos näyttää siltä että perhonen lentää auringon yllä.


Kuva aurinkoriipuksesta on myös joskus toiminut "Hyvää huomenta" -toivotuksena jonka olen lähettänyt ystävälleni. Siinä versiossa riipus on paksussa mustassa nyörissä yhdistettynä Aarikan luonnonvalkoisiin irtohelmiin (kirppariostos nekin) sekä Kalevala Korun My Saaga korentoheloihin.Kommentit

Suositut tekstit