Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Katulöytö Berliinistä: helmitaulu jossa virhe

Vuonna 2013 olimme Berliinissä Prenzlauer Bergissä vuokra-asunnossa neljä viikkoa. Tuona aikana tuli tehtyä usein iltakävelyjä asunnon lähikortteleissa. Kaupunginosassa oli tapana, että ihmiset jättävät kadulle itselleen tarpeetonta tavaraa laatikossa johon on kirjoitettu "Lahjoitetaan". Noita laatikoitahan ei voinut olla tutkimatta, usein niistä löytyi ehjiä ja tarpeellisiakin esineitä.

Eräs hauskimmista löydöistä oli siisti ja käyttämättömän näköinen helmitaulu. Tarkempi tutkiminen paljasti hylkäämisen syyn: numero seitsemän kohdalla on kahdeksan helmeä, eli lapsi olisi oppinut laskemaan väärin. Kekseliäs olisi paukauttanut ylimääräisen puuhelmen vasaralla pois, mutta... noh, jääköön sanomatta.

Toin helmitaulun Suomeen matkamuistona, ja olen käyttänyt sitä laskurina jumpatessani.


Helmitaulu on ollut myös kuvausrekvisiittana.



Kommentit

Suositut tekstit