Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Katulöytö Berliinistä: helmitaulu jossa virhe

Vuonna 2013 olimme Berliinissä Prenzlauer Bergissä vuokra-asunnossa neljä viikkoa. Tuona aikana tuli tehtyä usein iltakävelyjä asunnon lähikortteleissa. Kaupunginosassa oli tapana, että ihmiset jättävät kadulle itselleen tarpeetonta tavaraa laatikossa johon on kirjoitettu "Lahjoitetaan". Noita laatikoitahan ei voinut olla tutkimatta, usein niistä löytyi ehjiä ja tarpeellisiakin esineitä.

Eräs hauskimmista löydöistä oli siisti ja käyttämättömän näköinen helmitaulu. Tarkempi tutkiminen paljasti hylkäämisen syyn: numero seitsemän kohdalla on kahdeksan helmeä, eli lapsi olisi oppinut laskemaan väärin. Kekseliäs olisi paukauttanut ylimääräisen puuhelmen vasaralla pois, mutta... noh, jääköön sanomatta.

Toin helmitaulun Suomeen matkamuistona, ja olen käyttänyt sitä laskurina jumpatessani.


Helmitaulu on ollut myös kuvausrekvisiittana.Kommentit

Suositut tekstit