Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Viisikymppisten nukketyttöjen uudet vaatteet

Kadotin viime vuoden marraskuussa vihreän fleecekaulahuivini. Olin lyhentänyt sen "tumpuksi" kipsini päälle ja luulin huivin pudonneen bussiin. En silloin kysellyt sen perään koska menetys ei ollut suuri: huivi oli ostettu UFF:n tasarahapäiviltä eurolla.
Huhtikuun loppupuolella kotikatuni alkupäästä nurmikolta löytyi vihreä roska: viisi kuukautta sitten kadottamani huivi! Poimin sen pois maasta, aikeenani ensin viedä se jäteastiaan, mutta muutin mieleni ja vein sen kotiin pesuun. Huivina se ei enää toiminut, koska olin lyhentänyt sen, mutta koska väri oli kauniin vihreä, päätin, että vanhat nukkeni saavat uudet vaatteet.

Molemmat nuket ovat vihtiläisen Dollytexin valmistamia. Alkuperäisistä vaatteista muistan sen, että isommalla nukella oli oranssi silkkimekko ja pienemmällä nukella punasävyinen kukkamekko. Isompi nukke täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja pienempi 49 vuotta, joten olihan tyttöjen jo aika saadakin uudet vaatteet!


Isompi nukkeni on valitettavasti 
kohdannut taipaleellaan niin huonon 
kampaajan kuin hammaslääkärin.
Tein nukelle fleecekankaisen kietaisuhameen 
ja keltavihreän hatun. Harmaa villapaita
hänellä oli jo entuudestaan, siihen tein vain
keltaiset koristeraidat virkkaamalla.

50-vuotislahjakseen nukke sai uudet korvakorut,
tietenkin Ilveskorvikset helmillä ja timanteilla.

Pienempi nukkeni on onnekseen säästynyt 
huonon kampaajan käsittelyltä.
Hän sai vihreän fleecepuseron ja keltaisen hameen.

Huivi löydettäessä huhtikuussa,
viisi kuukautta katoamisensa jälkeen.
Se oli ilmeisesti pudonnut minulta
matkalla bussipysäkiltä kotiin.
Lumihankien sulettua huivi paljastui nurmikolta.Kommentit

Suositut tekstit