Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kirppislöytöjä: laukku Ranskasta ja riipus Tampereelta

Esittelen jo vähän vanhemman kirppislöydön, laukun jonka ostin kirpputorilta Ranskasta Tournon-nimisestä kaupungista vuonna 2010. Laukku oli edullinen, maksoin siitä vain euron. Tosin laukussa oli hieman vikaa: sisäpuolen pikkutasku oli revennyt käyttökelvottomaksi. Raksin pikkutaskun pois ja jätin sen vetoketjun vetimenä olleen oliivinvihreän muovihelmen talteen. Laukkua käytin paljonkin sen ostamisen jälkeen, muovihelmi unohtui hyödyttömänä askartelulaatikkoon.

Tänä keväänä löysin Tampereelta Keskustorilta Moro-lehden järjestämältä peräkonttikirppikseltä viidellä eurolla Valo-korun pronssisen "Torvijäkälä" riipuksen. Korun muoto muistutti etäisesti "ranskalaislaukkuni" laventelikuviota. Kaivoin laukun ja siinä olleen muovihelmen esille ja tuunasin riipuksen sointumaan laukkuun yksinkertaisesti pujottamalla helmiä sen ketjuun.
Kommentit

Suositut tekstit