Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

"Lahjoitetaan" katulöytö Berliinistä: värikäs helmirannekoru

Olen aiemmin kirjoittanut berliiniläisten tavasta jättää itselle tarpeettomat tavarat kadulle "Lahjoitetaan" tekstin kera. Kadulta voi löytää aivan mitä tahansa, niin astioita, huonekaluja, kirjoja ja jopa koruja. Useissa vuosien aikana lomamme ajaksi Berliinistä vuokraamissamme asunnoissa sisustus onkin selkeästi koostunut näistä katulahjoituslöydöistä. Toiset osaavat tehdä tuon kierrätystavaroilla sisustamisen ja tavaroiden tuunaamisen todella tyylillä, mutta on valitettavasti osunut kohdalle myöskin "Otin tämän mööpelin kadulta kun ei se kelvannut edes roskakuskille" -sisustuksia. No, kukin tavallaan, itselle noissa lyhyissä vuokra-asunnoissa tärkeintä on asunnon sijainti, toimiva suihku, wc ja jonkinlainen keittiö.

Mutta palatakseni otsikkoon: tänä kesänä löysin kauniin rannekorun "Lahjoitetaan" -pahvilaatikosta kadulta. Koru koostuu erivärisistä lasihelmistä ja simpukoista. Luulin sitä aluksi kaulakoruksi - ehkä se onkin - mutta omaan kaulaani se oli aivan liian lyhyt. Sen sijaan kaksinkerroiin ranteeseen se oli juuri sopivan mittainen. Kotona Suomessa tuunasin vielä koruun sopivan riipuksen nahkanauhassa olevasta rauhanmerkkisydämestä lisäämällä siihen muutaman helmen.

Korujen kustannukset: rannekoru nolla euroa, rauhanmerkkisydänriipus Suomesta kirpputorilta hintaan 20 senttiä + siihen ruskea nahkanauha euron.
Kommentit

Suositut tekstit