Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Jim Morrison -hapsukassi t-paidasta

Vaatekaapissani oli lojunut käyttämättömänä jo vuosia Jim Morrison t-paita, jossa oli painatus sekä etu- että selkäpuolella. Paita oli edullinen kirppislöytö hintaan 2,50 euroa - ja se oli jo ostaessani liian pieni. Mutta kun halvalla saa jotakin ihanaa, niin sitähän kuvittelee ties mitä. No, tämä paita se vaan kutistui kutistumistaan, vaikkei koskaan tullut edes ulos t-paitahyllyltäni. En halunnut luopua paidasta, joten päätin tehdä siitä hippimäisen hapsukassin.

T-paidan etupuoli oli monivärinen.

Leikkasin mustasta puuvillakassista sivut auki.
Huom! En leikannut pohjaa auki.

Ompelin t-paidan kappaleet yläreunoista kiinni kassiin
 ja sen jälkeen ompelin sivusaumat kiinni.
Ylimääräinen kangas t-paidasta jäi "roikkumaan".

Leikkasin ylimääräisen t-paitakankaan hapsuiksi.

T-paidan selkäpuoli oli kaksivärinen.
Myös kassista tuli siis kaksipuoleinen.


Kommentit

 1. Upea kassi ja ihana kierrätysidea! Paidassa on myös ihan minun näköisiä värejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika :) Ja tuo on nopea ommella! Käyttämäni musta puuvillakassi oli mainoskassi; t-paitakangas oli sen verran paksua, että kassin mainos ei jäänyt kuultamaan läpi.

   Poista
 2. Tulipa peruskassista tosi hieno! Hoksit nokkelasti uusiokäyttötapoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit