Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kirppislöytönä itseommeltu olkalaukku

Alkukeväästä löysin Hervannasta itsepalvelukirppikseltä kauniin, jonkun itse ompeleman olkalaukun. Laukku on canvasta, siinä on tummanvioletti pohjaväri, jossa mustia kuvioita. Kangas on mielestäni Marimekkoa, mutta vannomaan en mene. Laukku on erittäin siistiä ja huolellista ompelutyötä, ja se vaikutti käyttämättömältä. Ihmettelin silloin, kuinka joku on raaskinut viedä sen kirppikselle myyntiin, ja vieläpä pilkkahinnalla 8 euroa! Nyt syksyllä, kun on jälleen tummempisävyisten asujen aika, otin laukun käyttööni, ja olen entistä ihastuneempi keväiseen kirppislöytööni. 

Laukku on ryhdikäs, kantohihna minulle sopivan mittainen, sisällä näppärät taskut ja edessä vielä vetoketjullinen tasku. Ja tottahan toki minun piti askarrella laukkuun sopivat korvakorut! Yhdistin pieniin violetteihin lasineliökorvakoruihini hopeanväriset pallot, jolloin koruihin tuli myös lisää mittaa. Korviksille löytyi vielä kaveriksi hopeinen palloranneketju, kirppislöytö sekin (hintaa en enää muista).


Kommentit

Suositut tekstit