Siirry pääsisältöön

Videot

Isosta huivista "Audrey Hepburn" -poncho

Musta puuvillainen "saa ottaa" -laatikosta löytynyt huivi oli jäänyt minulla vähälle käytölle. Syynä siihen oli se, että huivi oli suuri, "pashmina" -huivien kokoluokkaa, mutta materiaalinsa vuoksi se ei oikein toiminut: lämmittämään se oli liian kylmä ja auringolta suojaamaan liian kuuma.  Olin hylännyt huivin kangaslaatikkooni odottamaan ideaa. Paljon käyttämäni  "Audrey Hepburn" -liehukepaita  kului nyppyiseksi ja pelastin siitä yhä hyvässä kunnossa olevan printin tuunauskäyttöön. Pidän kovasti kaikenlaisista kaapumaisista loippanoista ja nytpä sitten ompelin mustasta huivista "Audrey Hepburn" -ponchon.  

Tarpeeseen tullut "Ikea hack" pöytälöytö

Reilu kuukausi sitten mieheni löysi taloyhtiömme roskikselta hyllyn. Tarkempi tutkiskelu osoitti, että kyseessähän oli tuttu huonekalu: Ikean Lack-pikkupöytä. Joku oli liimannut niitä kaksi kappaletta päällekkäin tehden näin hyllyn - eli löytö oli ehta "Ikea hack"! Pöytä löysi paikkansa olohuoneen ikkunan edestä, siinä oli hyvä säilytellä lehtiä ja keskeneräistä käsityötä.

Tämän viikon tiistaina sain Taysin apuvälinekeskuksesta lainaksi pitkään odottamani erikoisnäppäimistön, jolla minun on tarkoitus treenata kirjoittamista kymmensormijärjestelmällä. Vasen ranteenihan ei ole onnettomuuden jälkeen kääntynyt "näppisasentoon" ja olen kirjoittanut kaikki tekstit vain oikealla kädellä. Erikoisnäppäimistö taittuu keskeltä kahtia ja sen saa säädettyä ranteelleni sopivaan vinoon asentoon. Toimintaterapeutti ohjeisti minua kirjoittamaan mahdollisuuksen mukaan seisten, silloin en kehitä itselleni outoa asentoa joka saattaisi jumittaa olkapäät. Kotonamme ei ole säädettävää työpöytää, mutta eipä hätä ollutkaan tämän näköinen; roskislöytö "Ikea Lack hack" ajaa asian loistavasti!


Kommentit

Suositut tekstit