Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Bob Marley t-paidasta pipo ja tuubihuivi

T-paitahyllylläni, pinon alimmaisten joukossa (lue: eivät mahdu enää päälle) oli vanha kirppislöytö, Bob Marley t-paita. Sen kangas oli ihanan pehmeää puuvillaa ja väri meleerattu viininpunainen. En yksinkertaisesti raaskinut laittaa sitä eteenpäin kiertoon, mutta en myöskään halunnut suurentaa sitä ompelemalla sivusaumoihin kiiloja, koska minulla ei ollut siihen sopivaa kangasta.

Käytän ulkoillessani aina pipoa, ja vaikka minulla on niitä puuvillaisena useita, niin ne ovat kaksinkertaisia ja keväisin jo melkoisen kuumia. En ole koskaan ommellut pipoa, joten oli korkea aika yrittää sitä. Mittasin päänympärykseni ja totesin, että t-paidan etukappale on juuri sopivan kokoinen. Uhkarohkeasti ilman kaavaa leikkasin sen tonttuhattumaiseen muotoon; halusin, että voin tehdä pipoon solmun. Ompelutyö oli helppo eikä koneeni kiukutellut - löysin siitä joustavalle kankaalle tarkoitetu säädöt - ja tästä innostuneena ompelin vielä t-paidan takakappeleesta tuubihuivin. Oppia ikä kaikki, itseni tuntien tätä pipo & tuubihuivi -komboa pukkaa jatkosssa muistakin "kutistuneista" t-paidoista!


Kommentit

Suositut tekstit