Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Sinivuokkokynsikkäät ja tappikorvakorut

Korvakoruaskarteluni purkutuotoksena tuli 20 kappaletta sinisiä muovikukkia. Korviksissa nuo kukkaset eivät olleet näyttäneet juurikaan miltään, koska ne oli ladottu korupiikkiin päällekkäin (juttu löytyy täältä). Pöydälle levitettyinä kukat näyttivät keväisiltä sinivuokoilta ja sainkin oitis idean niiden kierrätyskäyttöön. Kudoin valkoiset kynsikkäät Seiskaveikasta ja kiinnitin kukkaset niiden kämmenselkiin. Keskustaksi laitoin vihreän pienen muovihelmen, jonka avulla ompelin kukat kiinni.

Kukkia olisi ollut kymmenen kappaletta kumpaankin kynsikkääseen, mutta sommitellessani yhdeksän kukkaa näytti aina parhaimmalta, joten kukkia jäi kaksi yli. Tai olisi jäänyt, mutta sain idean kokeilla, miltä näyttäisi, jos tappikorviksen työntäisi läpi kukan reiästä. Ja ta-daa - sehän toimi: nopeat kukkakorvikset tehty! Tässä virityksessä on vain tärkeää, että käytettävän nappikorviksen takakappale on tiukka, sillä irtohely -vaikkakin muovinen sellainen - tuo painoa korvakoruun ja näin ollen voi helposti irrota korvasta.


Kommentit

Suositut tekstit