Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

"Sporttiponcho" t-paidasta ja tuulihousujen vuorista

Minulla oli UFF:n tasarahapäiviltä kahdella eurolla ostetut tuulihousut, jotka olivat vaikuttaneet lähes käyttämättömiltä. Mahdollinen syy housujen hylkäämiseen selvisi ensimmäisellä kerralla kun housut olivat jalassani: niihin jäi päällyskankaan ja vuorin väliin järkyttävä määrä ilmaa, näytin aivan kuumailmapallolta! Leikkasin vuorin irti housuista ja niistä tuli toimivammat. Valkoinen verkkovuorikangas päätyi käsityökoriini.

Kirjava, surffilautoja rannalla esittävä t-paitani oli kiva, mutta materiaaliltaan jotakin puuvillasekoitetta ja paita oli epämiellyttävän hiostava käytössä. Sain idean tehdä paidasta löysän kesäponchon ompelemalla sen sivuihin tuulihousujen verkkokangasta. Ompelukoneeni kiukutteli verkkoneuloksen kanssa ja katkoi lankaa suoralla ompeleella, mutta sitten keksin käyttää kaikista leveintä siksak-ommelta ja homma onnistui. Puserosta tuli mukavan leveä ja ilmava poncho. Kun mieheni näki ompelutuunaukseni, hän nimesi sen "sporttiponchoksi"; verkkoneulos toi hänelle mieleen urheiluvaatteet.

Ja korvakorut - no tietenkin minulla on tähän asuun sopivat: kierrätetyistä Aarikan helmistä tehdyt rengaskorvikset!


Kommentit

Suositut tekstit