Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

"Sporttiponcho" t-paidasta ja tuulihousujen vuorista

Minulla oli UFF:n tasarahapäiviltä kahdella eurolla ostetut tuulihousut, jotka olivat vaikuttaneet lähes käyttämättömiltä. Mahdollinen syy housujen hylkäämiseen selvisi ensimmäisellä kerralla kun housut olivat jalassani: niihin jäi päällyskankaan ja vuorin väliin järkyttävä määrä ilmaa, näytin aivan kuumailmapallolta! Leikkasin vuorin irti housuista ja niistä tuli toimivammat. Valkoinen verkkovuorikangas päätyi käsityökoriini.

Kirjava, surffilautoja rannalla esittävä t-paitani oli kiva, mutta materiaaliltaan jotakin puuvillasekoitetta ja paita oli epämiellyttävän hiostava käytössä. Sain idean tehdä paidasta löysän kesäponchon ompelemalla sen sivuihin tuulihousujen verkkokangasta. Ompelukoneeni kiukutteli verkkoneuloksen kanssa ja katkoi lankaa suoralla ompeleella, mutta sitten keksin käyttää kaikista leveintä siksak-ommelta ja homma onnistui. Puserosta tuli mukavan leveä ja ilmava poncho. Kun mieheni näki ompelutuunaukseni, hän nimesi sen "sporttiponchoksi"; verkkoneulos toi hänelle mieleen urheiluvaatteet.

Ja korvakorut - no tietenkin minulla on tähän asuun sopivat: kierrätetyistä Aarikan helmistä tehdyt rengaskorvikset!










Kommentit

Suositut tekstit