Siirry pääsisältöön

Videot

Isosta huivista "Audrey Hepburn" -poncho

Musta puuvillainen "saa ottaa" -laatikosta löytynyt huivi oli jäänyt minulla vähälle käytölle. Syynä siihen oli se, että huivi oli suuri, "pashmina" -huivien kokoluokkaa, mutta materiaalinsa vuoksi se ei oikein toiminut: lämmittämään se oli liian kylmä ja auringolta suojaamaan liian kuuma.  Olin hylännyt huivin kangaslaatikkooni odottamaan ideaa. Paljon käyttämäni  "Audrey Hepburn" -liehukepaita  kului nyppyiseksi ja pelastin siitä yhä hyvässä kunnossa olevan printin tuunauskäyttöön. Pidän kovasti kaikenlaisista kaapumaisista loippanoista ja nytpä sitten ompelin mustasta huivista "Audrey Hepburn" -ponchon.  

Sukkapuikkojen pidin huulirasvahylsyjen korkeista

Entisellä työkaverillani oli hieno sukkapuikkojen pidin: siinä oli kaksi puista "kuppia" jotka olivat päistään kiinni toisissaan kuminauhalla. Sukkapuikkojen päät laitettiin kuppeihin ja kuminauha venytettiin pitämään ne aisoissa, keskeneräinen sukka ei näin päässyt putoamaan puikoilta. Olisin halunnut ostaa itselleni samanlaisen, mutta ex-kollega oli saanut omansa lahjaksi eikä tiennyt ostopaikkaa. Vuosia suunnittelin ja pohdin, mistä kierrätysmateriaalista saisin värkättyä itselleni samankaltaisen.

Siivosin kylpyhuoneen peilikaappia ja raakkasin pois iänkaiken vanhat, puoliksi käytetyt huulirasvat. Ja silloin välähti: askartelen huulirasvahylsyjen korkeista sukkapuikkojen pitimen! Tein korkkeihin reiät kuminauhalle harpin piikillä ja suurensin reikiä meisselillä. Pujotin kuminauhan ja siinä se: sukkapuikkojen pidin josta olin haaveillut vuosia!
Kommentit

Suositut tekstit