Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Clash -kynsikkäät ja hakaneulakorvikset

Ehdoton ykköslempparibändini on ollut jo 80-luvun alkupuolelta lähtien Clash. Ystävälläni oli kaksi "London calling" -kangasmerkkiä ja hän lahjoitti ne minulle. Merkit ovat olleet parisen vuotta odottamassa, ajattelin, että laitan toisen farkkutakkiin ja toisen johonkin laukkuun. Molemmat kiinnityspaikat tuntuivat kuitenkin tylsähkön perinteisiltä, joten ehkäpä siksi homma olikin jäänyt tekemättä.

Olen tänä keväänä ihastunut kynsikkäisiin ja kutonut niitä useammankin parin. Nyt valmistuivat Seiskaveikasta vihreät kynsikkäät. Pohdiskelin jotakin jujua yksivärisiin käsineisiin, ja käsityökoria penkoessani Clash -kangasmerkit putkahtivat esiin. Huomasin merkkien "calling" tekstin olevan samaa vihreää sävyä kuin kynsikkääni. Kangasmerkit mahtuivat juuri ja juuri kämmenselkään, joten ompelin ne  käsin kiinni kynsikkäisiin. Sointuvat korviksetkin syntyivät helposti: hamahelmiä hakaneulaan!
Kommentit

Suositut tekstit