Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Emoiji -korviksia

Viime syksynä sain Saksassa ruokaostoksia maksaessani kaupan kassalta vaihtorahojen lisäksi pienenpieniä pahvilaatikoita. Laatikoiden sisältä paljastui muovisia emoiji -hahmoja, jotka pysyivät pystyssä imukupin avulla. Kyseinen kauppaketju oli aloittanut keräilykampanjan, jossa se jakoi ostossumman mukaan asiakkailleen näitä emoiji -hahmoja. Minulle ehti kertyä viisi emoijia, joista kaksi oli samanlaista keskenään. En lämmennyt näille "keräilyesineille" ja ne päätyivät askartelutarvikelaatikkooni.

En ole vähään aikaan tehnyt korvakoruja, ja mieleni teki askarrella korvispari. Pyörittelin emoiji -hahmoja ja pohdin, josko niistä saisi aikaiseksi korvakoruja. Leikkasin emoijien imukupit pois. Vedin neulan ja karhunlangan avulla emoijien läpi ohuet satiininauhat (sellaisia puseroista irti leikattuja ripustusnauhoja). Kiinnitin nauhoihin renkaat korviskoukkuja varten. Nauhojen päihin pujottelin helmiä ja poltin pään, jotta helmet eivät pääse karkuun. Yksisarvista esittävä emoiji jäi ylimääräiseksi, sen aion lahjoittaa ystäväni tyttärelle.

Kommentit

Suositut tekstit