Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Housunpuntista vyölaukku

Olen aloittanut uudelleen rakkaan harrastukseni sauvakävelyn, johon en ole rannemurtuman jälkeen vielä pystynyt. Teen lyhyitä lenkkejä, joille tarvitsen mukaani vain puhelimen, nenäliinoja ja kotiavaimen. Kännykkä ei mahdu taskuun, johtuen kenties siitä että minulla on siinä paksu suojakuori (vankkaa tekoa kuori muuten onkin: puhelimeen ei tullut naarmuakaan rytäkässä jossa ranteeni murtui tohjoksi). Totesin, että käytännöllisintä sauvakävelyillä olisi vyölaukku. Ensin virittelin vanhasta kynäpenalista vyölaukkua, tulos oli toimiva, mutta aivan kammottavan näköinen, suorastaan nolo. Päätin ommella laukun itse ja materiaaliksi löysin vanhat, pieneksi jääneet paksua vihreää puuvillaa olevat housut. Olen ostanut housut aikoinaan jostakin Outlet -myymälästä viidellä eurolla, joten kynnys silppuamiseen oli matala, varsinkin kun keksin toisenkin housuista ommeltavan asian (siitä tulossa postaus myöhemmin). 

Leikkasin housunpuntista suorakaiteen muotoisen palan, jätin lahkeensuun rimpsun ja kiristysnyörin paikoilleen koristeeksi. Ompelin laukkuun tehosteeksi pari pinkkiä ommelta koska ainoa laukunhihna joka oli sopivan mittainen vyölaukkuun lainattavaksi oli pinkki. Oikeastaan tummanvihreä ja pinkki sopivat väreinä hyvinkin yhteen! Pikku-Myy pipo on puolestaan matkamuisto Ruotsinlaivalta ja "Old is not dead" -rintanappi on Eläkeläiset -yhtyeen.

Laukussa on lenkki kotiavaimelle.

Rintanappi on Eläkeläiset -yhtyeen.

Kommentit

Suositut tekstit