Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Housunpuntista vyölaukku

Olen aloittanut uudelleen rakkaan harrastukseni sauvakävelyn, johon en ole rannemurtuman jälkeen vielä pystynyt. Teen lyhyitä lenkkejä, joille tarvitsen mukaani vain puhelimen, nenäliinoja ja kotiavaimen. Kännykkä ei mahdu taskuun, johtuen kenties siitä että minulla on siinä paksu suojakuori (vankkaa tekoa kuori muuten onkin: puhelimeen ei tullut naarmuakaan rytäkässä jossa ranteeni murtui tohjoksi). Totesin, että käytännöllisintä sauvakävelyillä olisi vyölaukku. Ensin virittelin vanhasta kynäpenalista vyölaukkua, tulos oli toimiva, mutta aivan kammottavan näköinen, suorastaan nolo. Päätin ommella laukun itse ja materiaaliksi löysin vanhat, pieneksi jääneet paksua vihreää puuvillaa olevat housut. Olen ostanut housut aikoinaan jostakin Outlet -myymälästä viidellä eurolla, joten kynnys silppuamiseen oli matala, varsinkin kun keksin toisenkin housuista ommeltavan asian (siitä tulossa postaus myöhemmin). 

Leikkasin housunpuntista suorakaiteen muotoisen palan, jätin lahkeensuun rimpsun ja kiristysnyörin paikoilleen koristeeksi. Ompelin laukkuun tehosteeksi pari pinkkiä ommelta koska ainoa laukunhihna joka oli sopivan mittainen vyölaukkuun lainattavaksi oli pinkki. Oikeastaan tummanvihreä ja pinkki sopivat väreinä hyvinkin yhteen! Pikku-Myy pipo on puolestaan matkamuisto Ruotsinlaivalta ja "Old is not dead" -rintanappi on Eläkeläiset -yhtyeen.





Laukussa on lenkki kotiavaimelle.

Rintanappi on Eläkeläiset -yhtyeen.

Kommentit

Suositut tekstit