Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Elis Kaupin hopeinen kissariipus vuodelta 1966

2000-luvun alussa olimme lomamatkalla Ranskassa Avignonissa ja yövyimme leirintäalueella pakettiautossamme. Oli hyvin kuuma kesä, joten nukuimme auton ovet hieman rakosellaan. Eräänä aamuna auton lattialla oli pieniä kuratassujälkiä, joiden jättäjä paljastui nopeasti: olimme saaneet leirintäalueystäväksi hyvin kesyn pienikokoisen kissan! Kissa tuli aamuisin seuraamaan puuhasteluamme pää kallellaan ihmetellen. Annoimme sille nimeksi Asterix - Ranskassa kun kerran oltiin. Nimivalintaan oli osallisena myös se, että lähellämme leiriytyneillä ranskalaisilla oli pieni koira nimeltä Idefix - ja koiran isäntä oli olemukseltaan kuin Obelix!

Vuosia tuon reissun jälkeen löysin Tammelantorilta kirppikseltä kissariipuksen. Koru oli hyvin tummunut, luulin sen materiaalia tinaksi. Kissan silmä oli tiikerinsilmäkivi, ja sen väreistä minulle tuli heti mieleen pieni ranskalainen Asterix-kissa. Kotona korua puhdistaessani totesin sen olevankin hopeaa, siitä löytyi pitkä rivi leimoja. Luuppitarkastelu ja googlaaminen paljastivat korun olevan Elis Kaupin suunnittelema, ja korun valmistusvuosi oli 1966! Myöhemmin, korun ollessa kaulassani eräs tuntemani antiikkikauppias olisi halunnut ostaa sen, mutta enhän minä nyt Asterix-riipustani pois myynyt!


Käytän riipusta Kalevala Korun nahkanauhassa.

Silmänä oleva tiikerinsilmäkivi pyörii korussa.


Kommentit

Suositut tekstit