Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Hellemekosta kesähame

Löysin kirppikseltä "Saa ottaa" -laatikosta liukuvärjätyn hellemekon. Mekon toppimainen yläosa oli lörpähtänyt ja sitä oli kavennettu suuripiirteisesti. En ajatellutkaan, että käyttäisin mekkoa sellaisenaan, vaan halusin siitä hameen. 

Ja hame olikin todella helppo tehdä: leikkasin yläosan pois ja ompelin kujan vyötärökuminauhalle. Hameeseen väreiltään sopiva camokuosinen sifonkiliehukepaita löytyi vaatekaapistani; muutaman vuoden takainen kirppisostos, hinta euron.


Kommentit

Suositut tekstit