Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kuluneen olkalaukun korjaus

Toissatalvena sain ystävältäni Desigualin olkalaukun (juttu täällä), jonka keinonahkainen hihna oli halkeillut. Uusin sen silloin ja käytin laukkua paljon. Nyt laukun muutkin keinonahkaosat olivat halkeilleet rumasti ja laukku näytti resuiselta. Koska sen vuori ja vetoketjut olivat vielä ehjiä, päätin kokeilla laukun korjaamista. Ratkoin sivusaumat auki ja keinonahkaosia sisältäneet kappaleet pois. 

Tein uudet osat kaksinkertaisesta punaisesta pellavakankaasta, jota minulla sattui olemaan sopivan kokoinen pala. Laukun hihnan vaihdoin vielä beigeruskeaan hihnaan, joka oli jäänyt minulle jostakin tuunauksesta ylimääräiseksi. Kaikkinensa korjaustyö oli helppo, mutta pellavakangas ehkä kuitenkin liian ohutta laukkuun - no, kestää minkä kestää, jatkoajallahan tämä kassi jokatapauksessa jo on. 


Ensin ratkoin kuluneet kappaleet pois.


Ompelin palan punaista, kaksinkertaista pellavakangasta laukun molemmille puolille.Huolittelin laukun sisäsauman tekemällä vinonauhan pellavakankaasta.

Olkahihna kiinnitetään neppareilla.Kommentit

Suositut tekstit