Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Puseron suurentaminen huivilla

Ikäväkseni vaatekaapissani on ehtymätön pino "kutistuneita" vaatteita. Valkoinen, pitkähihainen puuvillapaita oli yksi sellainen. Paita oli lempparini vuosia sitten, se on ihanan ohut ja suojaa käsivarret auringonpaisteelta helteellä. Vaate kyllä mahtui päälle vielä, mutta entinen, mukava väljyys siitä puuttui, joten tein suurennusoperaation. Siihen valitsin kankaaksi samaa vahvuutta olevan vaaleanpunaisen pääkallohuivin, joka oli jäänyt vähälle käytölle. 

Leikkasin huivin pitkittäin kahteen osaan, puseron halki molemmilta puolilta olkasaumasta helmaan ja lisäsin kaistaleen huivia. Pusero leveni reippaasti, mutta se ei ohuessa kankaassa haittaa. Kun olin saanut ompelun valmiiksi, kastelin puseron, väänsin veden pois käsin rutistamalla ja annoin kuivua. Halusin tarkoituksella puserosta mahdollisimman ryppyisen ja rennon "hippipaidan". Sekä pusero että huivi ovat vanhoja kirppisostoksia. 



Leikkauskohdat merkitty katkoviivoilla. 



Kommentit

  1. Loistava idea! Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen lukenut paljon käsityöblogeja ja selannut Pinterestiä, niistä olen oppinut, että puseroita voi olla todella helppokin suurentaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit