Siirry pääsisältöön

Videot

Isosta huivista "Audrey Hepburn" -poncho

Musta puuvillainen "saa ottaa" -laatikosta löytynyt huivi oli jäänyt minulla vähälle käytölle. Syynä siihen oli se, että huivi oli suuri, "pashmina" -huivien kokoluokkaa, mutta materiaalinsa vuoksi se ei oikein toiminut: lämmittämään se oli liian kylmä ja auringolta suojaamaan liian kuuma.  Olin hylännyt huivin kangaslaatikkooni odottamaan ideaa. Paljon käyttämäni  "Audrey Hepburn" -liehukepaita  kului nyppyiseksi ja pelastin siitä yhä hyvässä kunnossa olevan printin tuunauskäyttöön. Pidän kovasti kaikenlaisista kaapumaisista loippanoista ja nytpä sitten ompelin mustasta huivista "Audrey Hepburn" -ponchon.  

Villasukat ja ryttypipo

Minulla on keltaiset, lyhytvartiset kumisaappaat ja käytän niissä aina pitkävartisia villasukkia. Innostuin tekemään jämälangoista uudet sukat kumisaapaskäyttöön. Kudoin raidallisen varren kaksinkertaisesta langasta (keltainen lanka Seitsemää Veljestä, valkoinen akryylilankaa ja harmaa lanka villasekoitetta) ja sukkasosan yksinkertaisesta langasta. Aika näyttää, kuinka nämä langat käyttäytyvät pesussa: minulle on joskus käynyt niin, että sekalaisista jämälangoista kutoessa jokin langoista kutistuu huopamaiseksi pesussa. 

Valkoista, kimaltavaa akryylilankaa jäi vielä iso kerä jäljelle, joten kudoin siitä "ryttypipon" syksyksi. Loin pyöröpuikoille 90 silmukkaa ja kudoin vuorotellen 10 kerrosta oikeaa neulosta ja 5 kerrosta nurjaa. En sen tarkemmin suunnitellut, kuinka pitkäksi pipon teen, lopetin kun lanka loppui. "Ryttykerroksia" olisi voinut kutoa vaikka kuinka monta; pipo laskostuu päässä kyllä sopivaksi.


Kommentit

Suositut tekstit