Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Kirppislöytönä vintage-iltalaukku

En kertakaikkiaan pysty käymään kirpputoreilla silmäilemättä niiden laukkutarjontaa. Yritän hillitä itseni parhaani mukaan, mutta, kuten kaikki laukkuihin hurahtaneet tietävät, niin eihän se aina onnistu. Yleensä pystyn perustelemaan kirppikseltä tehdyt laukkuostokset niin miehelleni kuin itsellenikin klassisella Sulo Vilen selityksellä "ostin kun sain halvalla". Tämä hopeanvärinen vintage-iltalaukku on juuri sellainen: hinta oli kolme euroa! Laukku on luultavasti materiaaliltaan nahkaa, ainakin se hieman tuoksahtaa siltä kun oikein nenänsä työntää siihen liki ja nuuhkii.  

Kotona yritin Googlen kuvahaulla selvittää, mille vuosikymmenelle laukkulöytöni voisi sijoittua. Eniten samantapaisia iltalaukkuja löytyi hakusanoilla "vintage evening purse from 1960s", joten tein johtopäätöksen, että laukku olisi 60-luvulta. Tämä on ihan silkkaa arvailua perustuen vain Googlen kuvahaun tuloksiin; yhtäkään täsmälleen samanlaista laukkua ei osunut silmään. 

Laukussa on pieniä käytön jälkiä, esimerkiksi naarmuja, joiden epäilen tulleen pitkistä kynsistä, jotka ovat raapaisseet laukkua sitä avattaessa. Myös nahan hopeaväri on hienoisesti kulunut, se näkyy ruskean nahkan pilkistämisenä laukun saumoista. Sitä en pidä kuitenkaan häiritsevänä, vaan ajan tuomana patinana, jota vintage-esineessä kuuluukin olla. Sisäpuolella laukussa on muutama tummunut kohta, mutta vuoriltaan se on ehjä. En ole puhdistanut laukkua vielä sen kummemmin, ajattelin, että teen Marseille-saippuasta miedon liuoksen, jolla pyyhin laukun, ainakin sen nahkaosat. 

Laukkuun mahtuu yllättävän hyvin kännykkä ja pieni lompakko, jonne sujauttaa avain ja pankkikortti. En koskaan kuljeta kotiavainta pelkiltään laukussa, vaan aina jossakin pikku pussukassa, sillä avaimella tulee herkästi reikiä käsilaukun vuoriin.

Kommentit

Suositut tekstit