Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Alushousuista ja trikoomekkosesta kotihame yhdellä saumalla

Ompelin helpon ja nopean kotihameen yhdellä saumalla. Materiaaleina minulla tässä pikaisessa tuunauksessa oli vanha ribbitrikoinen mekko, jonka olen joskus ottanut kierrätystapahtumasta sekä käyttämättömät alushousut. Mekkoa olin käyttänyt vain muutamia kertoja ja silloinkin yöpaitana, koska se oli mekoksi kovin lyhyt ja kaula-aukko oli hieman löpsähtänyt. Alushousujen tarina puolestaan on sellainen, että ystäväni oli ostanut erehdyksessä itselleen väärää kokoa olevat kalsarit ja antoi ne minulle koska alusvaatteita ei vaihdettu liikkeessä josta ne oli ostettu. Housut olivat minullekin liian suuret, enkä osannut niitä ryhtyä pienentämään. 

Leikkasin trikoomekosta yläosan kainaloiden alta poikki, tästä muodostui kotihameen alaosa. Alushousuista puolestaan leikkasin alaosan pois, ja alkkareiden yläosasta tuli näin mekkoon yläosa, jossa oli jo vyötärökuminauha valmiina. Kappaleet vain ompelukoneella yhteen yhdellä saumalla ja kotihame oli valmis. 

Kommentit

Suositut tekstit