Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Kudottu kaulakettinki ja kuvat sen työvaiheista

Kaksi viikkoa sitten sain Instagramin kautta yllättävän saksankielisen yksityisviestin erääältä 1FC Union Berlinin kannattajalta. Hän oli berliiniläinen nainen, joka tiedusteli, mistä olen ostanut eräässä Instakuvassani näkyvän punavalkoisen ketjun. Kyseisessä kuvassa on pehmolelu, jolla on kaulassa kutomani villakettinki. Vastasin naiselle, että olen tehnyt ketjun itse. Nainen kirjoitti minulle, että haluaisi antaa punavalkoisen kudotun kaulaketjun joululahjaksi Unionia kannattavalle ystävälleen, ja kysyi, voisinko tehdä sellaisen ja postittaa sen hänelle Berliiniin. Lupasin kutoa kaulaketjun ja sovimme, että kun se on valmis, niin selvitän, paljonko postikulut tulevat maksamaan - minä nimittäin pelkäsin, että postimaksu olisi kohtuuton. Postissa kuitenkin selvisi, että ketju menisi kirjeenä, jonka hinta painon mukaan olisi pari euroa. Nainen innostui kovasti ja hän kysyi kohteliaasti, olisiko minulla aikaa tehdä vielä toinenkin ketju, se tulisi hänelle itselleen. Se sopi minulle, kudoin vielä  toisen ja eilen molemmat punavalkoiset kettingit lähtivät kirjeessä kohti Berliiniä.

Tein ketjut akryylilangasta, jotta ne eivät kutita kaulassa. Ketjun rinkulat kudoin silmukkamäärällä 16, kerroksia on 5. Työstä teki hidasta lankojen päätteleminen. Ketjussa on 41 rinkulaa, pituus on noin metri. Aikaa yhden tällaisen kettingin tekoon minulla meni kolme iltaa, tuntimääräksi arvoisin 9-10, tuossa samassa ajassa olisin tehnyt yhden villasukkaparin. Koska ketju on punavalkoinen, niin se on myös hyvin joulumainen, eikös olisikin aivan passeli vaikka joulukuusta koristamaan!


Instakuva johon yhteydenotto tuli.
Kuva on Berliinistä vuodelta 2018.

Ketjun työvaiheet.




















Ketju valmiina. Pituus noin metrin.















Kommentit

Suositut tekstit