Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Puserosta tehdyn hameen kolmas tuleminen

Olen tuunannut harmaasta trikoopuserosta hameen, jonka ensimmäinen versio oli minimittainen, ilman ompelukonetta totetutettu (juttu täällä). Toinen versio tästä hameesta oli, että kiinnitin sen helmaan mustan pitsin (juttu täällä). Tällaisenaan käytin hametta paljon viime kesänä ja lopulta musta pitsi repesi, joten ratkoin sen irti.

Hameen kolmas tuleminen tapahtui tällä viikolla. Löysin kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta tummansinisen miesten t-paidan, jonka rintamuksessa luki suurin kirjaimin "Union" ja pienemmällä "Jeans company". Tuo pienen kissan kokoisilla kirjaimilla kirjoitettu sana "Union" iski heti tuunaushermooni: sanavalikoimassani se tarkoittaa myös kannattamaani jalkapallojoukkuetta 1FC Union Berliniä (jossa muuten nykyään pelaa Joel Pohjanpalo, tosin valitettavasti hän on tällä hetkellä toipilaana nilkkavamman vuoksi). 

1FC Union Berlinin värit ovat punainen ja valkoinen, mutta vieraspelipaita on tummansininen; voin siis käyttää tätä hametta katsoessani tv:stä Unionin vieraspelejä. Innostuksissani en huomannut ottaa kuvaa sinisestä t-paidasta ennen silppuamista. Mutta, eipä tämäkään ompelutuunaukseni kovin kaksinen ollut: kainaloiden alta t-paita poikki ja ompelukoneella kiinni harmaaseen hameeseen helmaksi. Sanan "Union" ompelin kiinni yrittäen seurata kirjainten muotoja ja sen jälkeen viimeistelin sanan reunat saksilla.


Kommentit

Suositut tekstit