Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Joulunajan kotiasu: tuunattu t-paita ja yöpaidasta tehty hame

Sain anopiltani hänelle sopimattoman kokoisen käytetyn yöpaidan. Yritin muutaman kerran nukkua siinä, mutta en kertakaikkiaan osaa käyttää pitkää yöpaitaa; sotkeuduin sen helmaan aina sängyssä kääntyillessäni. 

Tein yöpaidasta itselleni kotihameen jouluksi, yhden sauman ompelutuunaus taas jälleen kerran, ommeltavaa oli ainoastaan vyötärölle kuminauhakuja. Hameen kanssa sopii pitkähihainen t-paita, vanhempi tuunaus, jota olen myöhemmin täydentänyt kulahtaneesta t-paidasta leikatulla printillä. Sen kiinnitin tarkoituksella vinoon rikkoakseni puseron "laatikkomaisuutta". Tällä asulla mennään joulunpyhät kotosalla!


Kommentit

Suositut tekstit