Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Ompelukoneen oma tikkivalinta

Tästä pienestä puseron helman korjausompelusta minun ei ollut tarkoitus tehdä postausta, mutta koska paitaa korjatessa kävi niin outo sattuma, niin kirjoitanpa sen tänne blogiini. Ompelukoneeni on Singer, kymmenkunta vuotta vanha peruskone, joka on toiminut kohtuullisen hyvin. En ole itse hankkinut sitä, vaan se tuli minulle perintönä äitini jäämistöstä. 

Ja mitäpä nyt sitten tapahtui?
- Kone päätti itse, millä tikillä ompeli! 

Olin valinnut collegepuseron helman korjaukseen säädön "D", joka tekee eräänlaista siksak-ommelta. Ryhdyin ompelemaan testaamatta kankaanpalaan - ja koneeni tekikin ristikkomaista siksakkia, joka näytti säädöltä "P". Ehdin surautella yli kymmenen senttiä ennenkuin huomasin asian. Tutkin "väärää" ommelta ja totesin sen olevan siistin näköistä ja sopivan paidan helmaan paremmin kuin "oma" valintani, joten ompelin puseron helman koneen tekemällä valinnalla. En tiedä mikä vika ompelukoneeseen on tullut, kenties jokin probleema ompeleen valintarinkulassa, mutta tästä lähtien lienee viisainta tarkastaa minkä tikin koneeni on arponut!


Valintani oli "D", mutta kone teki säädön "P" tikkiä.Kommentit

Suositut tekstit