Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

T-paidan tuunaus pitkähihaiseksi paljettipaidaksi

Löysin taannoin kirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta valkoisen huonokuntoisen lasten t-paidan, jossa oli printtikuviona Englannin lippu paljetein koristeltuna. Kuvio oli kokonaan sininen ja sen vuoksi se miellytti minua; kotonani nimittäin lojui käyttämätön tummansininen t-paita, joka kokonsa puolesta oli minulle reilu. Se paita oli lisäksi auttamattoman tylsän näköinen ja halusin tuunata sen.

Leikkasin lasten t-paidasta lippuprintin, joka oli venynyt jo hieman muotopuoleksi. Häivytin kieroutuneisuutta ompelemalla lipun kiinni tummansiniseen t-paitaan vinoon - tällä tavalla lippu näyttää siltä kuin se "liehuisi", eikä kieroutuneisuus häiritse silmää. 

Sininen t-paita oli minulle liian pitkä, mutta en halunnut lyhentää sitä, vaan leikkasin helmaan hapsut. Lopuksi tein vielä t-paidasta pitkähihaisen kiinnittämällä siihen hihat ohuesta ruutukankaisesta paitapuserosta. Nyt tämä paitatuunaus käy mukavasti yhteen farkkujen kanssa!





Laitoin paidan helmaan nuppineuloja tasaisin välein.
Nuppineulat auttoivat hapsujen leikkaamisessa.

Leikkaamisen jälkeen venytin hapsuja vetämällä.



Kommentit

Suositut tekstit