Siirry pääsisältöön

Videot

Muuton keskellä virkattu pikkulaukku

Huh, edellisestä postauksesta on vierähtänyt yli kolme kuukautta, mutta siihen on syynsä: päätimme tammikuussa muuttaa 70 neliöisestä rivitaloasunnostamme 36 neliöiseen kerrostaloasuntoon! Asuinneliöt siis käytännössä puolittuivat ja sehän on tiennyt melkoista tavaroiden downshiftaamista, joka on vienyt - ja vie edelleenkin - kaiken ylimääräisen ajan.  Palmusunnuntaina havahduin siihen, että eletään jo pääsiäisen aikaa ja päätin, että teen edes jonkin pienen käsityön. Löysin erivärisiä Seiskaveikan purkukeriä, joista yleensä olen neulonut leikkihiiriä kissoille, mutta nyt kissat saivat jäädä nuolemaan tassujaan ja itsekkäästi virkkasin pienen isoäidinneliölaukun kännykkälaukukseni. En pidä siitä, että virkatut laukut venyvät kovasti, ja kokeilin ryhdistää virkkuutyötä yhdistämällä Seiskaveikan pariksi valkoista kalastajanlankaa. Se tuntui auttavan, laukusta tuli mielestäni jämäkkä.  Kiinnitin laukkuun myös ohuen valkoisen puuvillavuorin, jotta kännykän kulmat eivät törröttäisi ulos vir

Villapaita koiralle

Halusin kutoa koiraystävälleni Teukalle villapaidan. Koska en ole milloinkaan tehnyt sellaista, aloitin paidan suunnittelun googlettamalla ja katselemalla kuvia erilaisista koirista villapaidat yllään. Sopivan tuntuista ohjetta ei osunut netistä silmään ja totesin, että neule on viistainta tehdä silloin kun pääsen työn edetessä sovittamaan sitä koiran ylle.

Tilaisuus kutomiseen koitti kun Teukka tuli isäntänsä kanssa vierailulle meille. Aloitin villapaidan neulomisen pyöröpuikoilla kauluksesta: loin vaaleanruskealla 7 Veljestä langalla 50 silmukkaa, joilla kudoin joustinneuletta. Tein melko pitkän kaulusresorin, jotta paita pysyisi napakasti päällä. Resorin jälkeen vaihdoin "ainaoikein" neuleeseen ja lisäsin joka viidennellä silmukalla yhden silmukan. Neuloin noin 5 cm, jonka jälkeen taas lisäsin joka viidennellä silmukalla yhden silmukan. Sovitin villapaitaa koiralle (sovitusta varten jouduin tietenkin päättelemään neuleen väliaikaisesti). Sovituksen jälkeen neuloin etujalkojen aukkoihin saakka ja jälleen uusi sovitus. Teukka suhtautui sovittelupuuhaan oikein mallikkaasti ja yhteistyöhaluisesti. 

En ehtinyt saada villapaitaa täysin valmiiksi Teukan vierailun aikana. Neuloin puseron viininpunaisella 7 Veljestä langalla loppuun vain ottamieni mittojen mukaan ja toivoin, että paita istuu. Alkuviikolla sain toimitettua villapaidan perille ja Teukan isännältä tulleen kuvan ja viestin mukaan paita on sopiva. Villapaidan neulominen koiralle oli oikein mukavaa! 

Teukka villapaita yllään.
Kuvan on ottanut Teukan isäntä.













Kommentit

Suositut tekstit