Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Farkku-unikkovormu kesäksi

Sään lämpeneminen ja lähestyvä kesä inspiroivat minut tekemään kesäasutuunauksen pieneksi käyneistä farkkuvaatteista. Kangasvarastostani löytyi palanen beigeä Unikkokangasta vuosituhannen vaihteen alkupuolelta ja päätin käyttää sen tähän ompelutuunaukseen.

Toteutus sekä farkkushortseissa että hihattomassa farkkupaidassa oli simppeli: sivusaumojen aukileikkaus ja sitten vain kangassuikaleiden ompelu sivuihin. 

Kommentit

  1. Kivan näköinen tuli. Juuri punaista unikkoa pyörittelin ajatiksena halkaista farkut sivusaumasta ja leventää punttia viitisennsenttiä. Kipujalalle tilaa turvota kauppareissun aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina Lötjönen :) Punaisesta unikosta tulee varmasti upea kesäinen lopputulos :) Ikävää, että jalkasi kipuilee ja turpoaa, minulla puolestaan on kipu- ja turvotusvaiva vasemmassa kädessä (murtuman jälkitilana sain käteen vaivakseni CRPS kipuoireyhtymän). Kivuista huolimatta oikein mukavaa kesän alkua ja tulevaa kesää sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit