Siirry pääsisältöön

Videot

"Ruma kiekkofanipaita"

Kaikkihan tietävät "ruma joulupaita" -käsitteen, mutta nyt tuunasin itselleni kiekkokisojen inspiroimana "ruman kiekkofanipaidan". Pusero oli alunperin pitkähihainen ja olin yrittänyt piristää sitä  seepraprintillä , joka ei kuitenkaan toiminut paidassa ja siirsin printin edellisessä postauksessa esittelemääni  Marimekon logokassiin. En pitänyt puseron hihoista, niissä oli leikkauksessa jotakin outoa ja hihat olivat ahtaan oloiset. Lähdin siitä, että ensiksi tein paidasta hihattoman. Lörpöttävään helmaan pujotin Suomen lipun sinisen kiristysnyörin. Paidan etumukseen ompelin pari printtitilkkua, joista "Give me 5" on otettu saadusta, rikkinäisestä lasten puserosta ja "Suomi Finland" -printin olen saanut kerran kirpparilla kaupanpäällisinä. Kuvat valitsin paitaan niiden sinisten värisävyjen vuoksi. Koska kiekkokisat pelataan kotikaupungissani Tampereella, kiinnitin puseron takapuolelle, niskaan, brodeeratun Tampereen kaupungin vaakunan. Tällä onkin

Pöytäliinasta poncho

Olin sunnuntaina pienellä puistokirppiksellä myymässä ja ihastuin naapurimyyjälläni olleeseen oranssiin retropöytäliinaan. Myyjäkollega puolestaan tykästyi minulla myynnissä olleeseen paljettikankaiseen kännykkäpussukkaan. Meillä molemmilla oli hintapyynnöt euron, joten teimme tavaroilla vaihtokaupat rahaa käyttämättä - ihan parasta kirppiskierrätystä mielestäni!

Oranssi pöytäliina oli myyjän mukaan 1970-luvulta. Kangas oli kulunut vuosien saatossa pehmeäksi ja pari pientä reikääkin oli matkan varrella tullut, mutta tahroja liinassa ei ollut yhtäkään. Näin jo kirppiksellä pöytäliinan värikkäänä kesäponchona suojaamassa käsivarsia auringon paahteelta. Kotona leikkasin liinan reunoista käännökset pois: liina saa "hapsuuntua" omaa aikaansa käytön myötä, samalla tavoin kuten farkkujen lahkeitakin rispaannutetaan. Keskelle liinaa leikkasin pääaukon, jonka kanttasin kapealla valkoisella kaitaleella (liinan reunasta pois leikattua kangasta). Valmista! 

Ponchon värimaailmaan minulla on pari sopivaa laukkua; Globe Hopen kehyslaukku ja Marimekon oranssi Kivet -laukku. Koruista minulla puolestaan löytyy asuun sopivaa Aarikkaa.


Kommentit

Suositut tekstit